Theme License is not active! Please Activate it now to get started or if you don't have one - Buy it now.
Inför vintern
Hästarna

Inför vintern

Tar in höt

Så gott att lasta upp höet på loftet och hämta ett par nya lass i helgen. Vi har provat lite nytt hö i år som ligger närmare än Uddevalla. Det är visserligen det billigaste och gubben hämtar i samband när han hälsar på släkten, men det är en bra bit att åka och lastbilen är bra men den går inte så fort. Blir det kris så är det ju gott att ha bra hö lite närmare. Passade på att ge Beethoven lite extra när han nu stod inne i stallet. Härligt att se honom så pigg och fin igen.

Fågel

Beethoven åkte på en massiv infektion och benet svullnade upp men jag såg det lite väl sent på grund av all hovskägg.  Jag hade sett såret och börjat lägga jodapax bandage men han blev så halt att jag ringde veterinären till sist. Veterinären tyckte han var extremt svår att ställa diagnos på eftersom han visade smärta så dåligt och var så himla tålmodig. Vi var båda inne på hov böld. Jag trodde att han kunde ha en högt upp för han visade nästan ingen reaktion med visitationstången. Veterinären klämde allt hon kunde men reaktionen var så himla svag och hon hade på tok för klena hovknivar med sig.

Fåglar

Där kändes de gott att jag hade egna knivar och kunde skära betydligt djupare där veterinären ville kolla. Men Beethoven har otroligt fräsch och tjock stråle och även om det är extremt djup vid strålen så var det rent och ingen röta. Så vi gick över till att börja raka bort hovskägget. Där hittade vi lite små sår och så hade han en bula uppe vid benet. Men efter att ha gått på penicillin och smärtstillande så gick febern snabbt ner och han kunde reda börja stödja på hoven andra dagen.

Fågel

Nu fick han vara instängd i boxen ett par dagar och det märktes att han tyckte det var riktigt gott. Han fick visserligen gå lös i stallet för veterinären men jag såg att Bellman spanade in höt i hans box och var på väg in för att köra ut Beethoven….mula i sig höet fort som attan…..och sedan gå över för att mumsa i lugn och ro på sitt egna. Så jag släppte inte ut Beethoven förrän han ville gå ut själv. Stackaren har nog gått med infektionen ett bra tag och jag märkte det på tok för sent eftersom han ändrade gångstilen i ett kör så han haltade bara av och till.

Fågel

Men tack och lov så verkar att vara helt okey och nu ser man såret ordentligt så jag kan hålla koll på det. Det blir till att ha knä skydd när vi är ute rider så han inte slår sig så. Så känns det gott att ha direktnumret till veterinären ifall det blir bakslag eller jag bara behöver rådfråga.

One Comment

Leave a Reply